Pagina's

maandag 9 februari 2015

De verbouwing || bovenverdieping en de slaapkamer, voor...

Er was eens lang lang geleden....
een blogpost over ons huis! We wonen nog steeds in het huis dat van mijn opa is geweest en waar in jaren niks aan gedaan is. (ook niet in de twee jaar dat wij er nu wonen)


De bovenverdieping van ons huis
Toen we ontdekten dat ik zwanger ben hebben we ons bedacht dat het toch echt wel tijd werd om iets aan het huis te doen. Om het behapbaar te houden hebben we de verbouwingsplannen opgedeeld in: 'bovenverdieping' en 'benedenverdieping'.

De bovenverdieping bestaat eigenlijk alleen uit onze slaapkamer en DE BABYKAMER :D (wat ooit weer mijn moeders slaapkamer is geweest, en dat vind ik leuk!). Één van de originele slaapkamers is namelijk omgebouwd tot badkamer, omdat er in de huizen vroeger zo'n minibadkamer zat. Deze gebruiken we nu als washok.

Ik heb van tevoren moodboards gemaakt, plaatjes op Pinterest bij elkaar gezocht en vele bezoekjes aan de bouwmarkt gebracht voor kleurkaarten e.d. om er zeker van te zijn dat de kamers eruit zouden zien zoals ik het in mijn hoofd heb.

Volg het bord bedroom van Inge op Pinterest.

Voor de slaapkamer:
- kleurenpallet: Grijs/ nude
- themawoorden: rust, minimalistisch, comfortabel

Ik wou eigenlijk een soort hotelkamer-gevoel creëren. Waar je met plezier naar bed gaat, je elke avond en ochtend denkt, he... heerlijk luxe.

Voor de babykamer:
- kleurenpallet: wit! wit... en een beetje wit
- themawoorden: creatief, stoer, lief..

Tja.. het is een babykamer! Het kan dus uber- gestyled zijn, maar daar heeft een baby geen boodschap aan. De basis wou ik dus heel rustig houden, en omdat alle meubeltjes nieuw moesten komen en we een krap budget hebben, moeten we veel creativiteit gebruiken. (wat ik geen enkel probleem vind :))

De slaapkamer, voor:
Onze slaapkamer was een zooitje.. Oude lichte vloerbedekking, zachtboard plafonds en een inbouwkast waar niet alles uitgehaald werd wat erin zat ;) Tijd om dit goed aan te pakken dus!
Ik mag allereerst even noemen dat we ontzettend goede hulp hebben gehad van familie. We zijn boven 6 weken bezig geweest, en het volgende is gebeurd:

- plafonds eruit, agnesplaten erin. Dit zijn een soort kant en klare platen die je in halfsteensverband kan bevestigen aan de plafondbalken. Hoeft niet gesausd te worden, en je kan het met een vochtige doek afnemen. Het is te betwisten of het echt mooi is, maar voor ons ging het gemak hier even voor :)
- vloerbedekking eruit, nieuwe vloer erin.
- behang eraf, nieuw behang erop.
- gordijnen en vitrage eruit, nieuwe gordijnen erin. (GEEN vitrage meer :|)
- kast helemaal eruit, er zat een loze ruimte boven die we graag bij de kast wilden betrekken.. en een nieuwe inbouwkast erin.


Ondertussen is de slaapkamer af en ik ben helemaal blij! Wat een heerlijkheid om in de kamer te kunnen 'zijn' en slapen die je al zo lang in je hoofd had.. en die nu werkelijkheid is geworden!
In een van de volgende verbouwings- blogposts deel ik met jullie foto's van het eindresultaat... de kleuren, de materialen enz..

2 opmerkingen:

  1. Succes ermee! Klussen in de babykamer vond ik erg leuk, maar ik ben verder helemaal geen kluspersoon, haha! :D Ben benieuwd hoe het gaat worden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ook niet hoor! Heb gelukkig goede hulp.. en ja die babykamer, dat is wel iets heel bijzonders he. Ik zou hem het liefst in één keer helemaal afmaken. Maar ja soms moet je geduld hebben he :)

      Verwijderen