Pagina's

zaterdag 11 april 2015

~DIY~ gehaakt mandje op de commode

Nog niet heel lang geleden kwam de rage met zpagetti voorbij. Volgens mij is de rage flink bekoeld, maar dat weerhield me er niet van om hiermee een leuk mandje te maken voor op de commode in de babykamer!
Kijk je mee hoe ik het maakte?


Eerder maakte ik al dit mandje voor op de badkamer, en dit 'mandje' als hoes om een lelijke bloempot!

Om te beginnen is het handig om een aantal haaksteken te kennen. Ik gebruik in deze DIY de losse steek en de halve vaste steek en de vaste steek. Je vindt hier een post met allerlei haaksteken filmpjes. Je kan bij het laatste filmpje kijken voor een voorbeeld van een rondje haken, je begint namelijk met de bodem van het mandje!

1. haak 6 lossen.
2. haak een halve vaste aan de eerste losse. Je hebt nu je lossen in een cirkeltje. 
3. eerste ring:haak 6 vasten in je cirkel, maak dan een halve vaste in de eerste vaste om de ring te sluiten.
4. tweede ring: begin met 1 losse. Haak dan in iedere vaste van ring 1, twee vasten. Je eindigt deze ronde dus met 12 steken. Maak weer een halve vaste in je eerste vaste om de ring te sluiten. 
5. derde ring: begin met 1 losse. Haak dan in de eerste vaste van ring 2 een enkele vaste, in de tweede vaste van ring 2 twee vasten, en zo verder (1-2-1-2-1-2-1-2). Je haakt nu 18 vasten. Maak weer een halve vaste om de ring te sluiten.
6. vierde ring: begin met 1 losse. Haak dan in de eerste vaste een enkele vaste, in de tweede vaste een enkele vaste en in de derde vaste 2 vasten, en zo verder (1-1-2-1-1-2-1-1-2-1-1-2-1-1-2-1-1-2). Je haakt nu 24 vasten. Maak weer een halve vaste om de ring te sluiten.
7. Voor het mandje is dit genoeg. Wil je iets groters maken, dan zet dit patroon zich door om het rondje plat te houden. Volgende zou dan zijn 1-1-1-2 enz.)
8. Draai het lapje nu om, haak een losse en haak dan in elke vaste 1 vaste. Dit wordt de opstaande rand, waar vanuit je de hele mand af gaat haken. Sluit de eerste ring af met een halve vaste in je eerste steek.
9. Afhankelijk van hoe hoog je je mandje wil maken, haak je nu ringen van telkens 1 vaste in de vorige vaste. Ik heb voor mijn mandjes 8 ringen omhoog gehaakt. Sluit weer af met een halve vaste in je eerste steek, afhechten en klaar is je mandje!


Wat hebben jullie allemaal op de commode staan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten